Amikor gondozod a kertedet, hiszel a holnapban

Audrey Hepburn szívmelengető és reményteli szavaival inspirálódva hívunk virtuális utazásra a világ híres sziklakertjeibe. Fókuszban a szukkelensek! (aloe kertekről külön írunk majd)

Jardin Exotique de Monaco

Az 1933-ban épült sziklakertet a világ legnagyobb szukkulens sziklakertjeként tartják számon. Az eredeti botanikus kert mellett ma a cseppkőbarlang, és az újabb építésű pálmaház is látogatható a 15.000 négyzetméteren elterülő egzotikus kertben.

Forrás: Jardin Exotique de Monaco

Ryōan-ji  templom zen kertje

Titokzatos és misztikus kőkert Japánban, ahová valójában belépni sem szabad, és ahol a mélységes csend, a különleges alakú sziklakövek alkotják a zen meditációhoz megfelelő környezetet.  

Forrás: inoutgarden

Nek Chand Fantasy Sziklakert

A rendhagyó sziklakert a Sukhna-tó közelében található Indiában, Chandigarh-ban, és számos szobor készült különféle hulladékanyagok felhasználásával.

Forrás: Fanoflesage

Jardín de Cactus – Lanzarote

César Manrique (akiről külön is írunk majd) utolsó alkotása. A lanzarotei művész szeme túllátott a kertnek otthont adó régi roferá-n, a kőbányán, hogy sajátos otthont teremtsen a bolygó kaktuszvirágainak. 450 különböző faj 4500 példánya 13 kaktusz családból érkezett, öt kontinensről. A növények zöldje, az ég kékje és a vulkáni homok feketéje harmonikus színvilággal gyönyörködtet.

Forrás: Jardín de Cactus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *